VR1 pak dikverdiend 1e punt van het seizoen tegen koploper Arkel (1-1)

Nog altijd zonder Lindsay, Anouk en vandaag ook Fleur moest er vandaag op meihoven aangetreden worden tegen koploper Arkel. Gelukkig kon Naomi wel weer een keertje aansluiten. Leider Arnold had voor de verandering een speech in elkaar gestoken waar met name werd opgeroepen om de koppies niet te laten hangen na 5 nederlagen op rij, maar positief te zijn en het teamverband tussen de voormalige speelsters van VR1 en MO17 te vergroten. De dames luisterden het braaf aan en afwachten dus wat de reactie van het team zou zijn.               Ook coach Silvia had wat verrassingen in petto zo verhuisde spits Lisanne naar de laatste vrouw positie (zo gaat dat met spelers die op leeftijd raken 🙂 , die verhuizen steeds verder naar achteren in het elftal) en Desiree verhuisde (als linksbenige speelster) naar de rechtsvoor positie net als haar grote voorbeeld Steven Berghuis, alleskunner Cheyenne nam haar plek op linksmidden over.

VR1 speelde in de 1e helft een dijk van een wedstrijd, de verdediging (nu onder leiding van aanvoerster/laatste vrouw Lisanne) stond weer als een huis, het middenveld bikkelde er op los, met Anneloes in haar kenmerkende stijl en de 1e kansen dienden zich al snel aan via onze aanvalsters. Desiree stond binnen 3 minuten al 1 op 1 met de goede arkelse keepster kwam en kort daarna de volgende kans voor joelle, ondertussen lette keepster Sophie goed op en tikte een afstandscot onder de lat weg. Daarna weer een schot van Joelle, nu in de korte hoek, maar de bal werd weer gestopt en ook Cheyenne wist een 1 op 1 kans niet te benutten.

Opgewekte gezichten in de rust, we voetbalden allemaal lekker en als elftal !

Na rust een andere wedstrijd, Arkel kwam (te?) agressief uit de kleedkamer en de wedstrijd werd erg rommelig met veel lange halen en (vaak grimmige) 1 op 1 duels. Het was Ameide dat op voorsprong kwam door Joelle na een uitstekende steekpass van Marijke. Helaas lag de gelijkmaker er binnen 2 minuten al weer in, misschien werd de 1e voorsprong van het seizoen iets te hard gevierd of was iedereen afgeleid doordat Arkel 5 seconden voor het doelpunt heel hard om een strafschop riep? Een leermomentje voor de jonge ploeg……………………… Daarna werd het spel nog fysieker (en misschien zelfs een tikkeltje gemeen), de scheidsrechter probeerde de boel kort te houden, maar helaas liep het kort voor tijd toch uit de hand en konden een speelster van zowel Ameide als Arkel terecht voortijdig gaan douchen.

Gevoetbald/gescoord werd er inmiddels al lang niet meer, dus kon het 1e punt van het seizoen gevierd worden, al kwam er hier en daar nog wat stoom uit de oren van sommige dames. Zo ook bij trainster Silvia, maar ook die maakte het uiteindelijk weer goed met de scheidsrechter (daar zijn foto’s van …….)

Een wedstrijd om lang over na te praten dus! Na afloop was er nog meer goed nieuws. Naomi wil graag de wedstrijden op zaterdag weer meevoetballen en heeft haar baantje opgezegd. Als een van onze trouwe lezers haar een andere baan kan aanbieden horen we het graag!

Volgende week gaan de dames nog meer punten proberen binnen te halen, in Nieuwendijk bij Altena.

Foto’s copyright Gerco van Oort : https://www.flickr.com/photos/101574831@N04/36883860023/in/album-72157687579446134/