Ondanks matig presteren wint Ameide JO19 toch nog met 3-4 bij Sliedrecht

Sliedrecht, zaterdag 12 mei. Na de lekkere overwinning afgelopen woensdag bij IFC (0-3) stond vandaag Sliedrecht uit op het programma. Het weer was prima, wellicht wat aan de warme kant en Ameide had de laatste weken (zelf)vertrouwen opgebouwd door enkele goede resultaten. Sliedrecht had op de ranglijst een aantal punten minder dan Ameide dus was er hoop en vertrouwen op een goed resultaat. Vandaag had Ameide JO17 personele problemen en had hun wedstrijd bij Arkel verplaatst. Dit kwam goed uit voor JO19 want dat kampte ook met een aantal afwezigen. Wessel (nog in ziekenboeg), Jeroen (vakantie) en Jonathan (rommelmarkt). Vanuit JO17 werden Khalil, Patrick en Roy toegevoegd waarvoor dank !
Door afwezigheid van Peter was er geen leider/vlagger maar Patrick nam de taak langs de lijn over. Bij Sliedrecht was de begeleiding nog minder en vond men Roy bereid om te vlaggen. De bedoeling was dat Roy een kwartiertje als assistent-scheidsrechter zou optreden maar dat werd uiteindelijk de gehele eerste helft.

Opstelling: Ronald; Jesper, Niels, Dennis, Frank; Marien, Jesse, Youri; Leon, Levon, Gerben. Wissels: Roy, Khalil en Patrick.

Voor de wedstrijd werd door beide teams 1 minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van Arie van Oort. Arie was jaren het gezicht van het pupillenvoetbal van onze club. Hij regelde wedstrijden en verkocht samen met zijn vrouw Jannie voetbalschoenen en sportkleding. Arie was een markante persoonlijkheid die ons nu helaas is ontvallen en iemand die veel respect verdiend voor zijn jarenlange inzet voor de vv Ameide. De nabestaanden worden sterkte toegewenst bij het verwerken van dit verlies.

Het eerste wapenfeit deze wedstrijd kwam van de kant van Ameide waar Marien Gerben goed op de vleugel diep stuurde. Helaas was de voorzet van Gerben niet goed. In verre ingooi van Youri resulteerde in de eerste mogelijkheid die Jesse over schoot. Aan de andere kant viel het eerste doelpunt achter Ronald nadat Patrick nog had gevlagd voor duidelijk buitenspel maar onze jonge grens werd genegeerd en stond het 1-0. Sliedrecht probeerde door te drukken en kopte naast. Ook na uitspelen van de jarige Frank miste de, in het rood spelende, thuisploeg een kans. Na een kwartier moest Marien zich laten vervangen met een blessure op de knie die hopelijk meevalt. Khalil kwam voor Mien in de ploeg. Na een kleine 20 minuten spelen stuurde Jesse met de punt Gerben weg. Helaas wist Gerben niet te doelpunten. Na combinatiespel van Sliedrecht werd de achterhoede van Ameide, vandaag niet ‘waterdicht’, verschalkt. De 2-0 werd gescoord en in mijn ogen weer in buitenspelpositie. Na een half uur spelen ging Khalil goed door en bracht Levon in stelling. Helaas ging de poging van Levon over. Even later speelde de hardwerkende Khalil Jesse aan, randje buitenspel. Jesse wist met de kans wel raad en scoorde 2-1. In de 40ste minuut miste de thuisploeg een dot van een mogelijkheid nadat men via goed samenspel een kans had afgedwongen. Net voor rust was een inzet van Khalil te zacht nadat hij de bal had ontvangen van Gerben.

Na rust nam Jesper de vlag over van Patrick en gaf Roy het stokje aan hun grens. Patrick kwam in de ploeg voor Jesper. Ameide had snode plannen. Het zinde de spelers en begeleiding zeer matig dat men onnodig tegen een achterstand aan keek. Er werd aangegeven dat het best wat fanatieker mocht en zweetdruppels zou mogen kosten, wilde wat bereikt worden. Natuurlijk werd ook aangegeven dat dit in het algemeen gold en dat ‘de goeden moesten lijden onder de kwaden’. Kortom er werd meer inzet en beleving geëist.

Een opzet van de eerste helft onzichtbare Leon met Khalil eindigde in buitenspel van eerst genoemde, Keeper Ronald moest in de 55ste minuut redding brengen op een inzet van de thuisploeg. Na een uur spelen kwam Roy in de ploeg voor Levon die zelf zei : ‘begrijpelijk, een spits voor een spits’. Na een corner van Leon waarschuwde Gerben met een bal voorlangs. Een combinatie Jesse – Leon – Jesse zorgde ervoor dat Jesse de 2-2 tegen de touwen schoot waarbij Roy met zijn bekeken overstapje ook een groot aandeel in had. Even later werd het na een corner van Sliedrecht voor het doel van Ronald gevaarlijk. Een toeschouwer meldde ‘Karin hield haar hart vast’, doelend op de moeder van Jesper die samen met Skip (moeder van Levon) en Jeannet (moeder van Jesse) gezamenlijk lekker stonden te kletsen maar wel paraat stonden om het vervoer van hun zonen te waarborgen. Even later werd het wel 3-2 nadat Patrick was verschalkt en een strakke voorzet doeltreffend werd afgerond. Ameide moest vol op de pedalen en gas geven. Gerben veroverde de bal na goed druk te hebben gezet. De bal kwam bij Jesse die Leon in staat stelde de 3-3 te scoren. Na een corner van Leon kopte zijn maatje Dennis net over. Een uitval van Ameide werd door Leon en Gerben niet goed uitgespeeld daar waar er toch grote mogelijkheden lagen. Na een diepe bal kwam Roy net niet langs de keeper en reageerde Leon aan de late kant. Na ongeveer 80 minuten spelen lanceerde Jesse Frank die met een prachtige lob over de graaiende keeper een pracht goal scoorde, 3-4 ! Een wonderschoon, bekeken doelpunt van Frank en dat nog wel op zijn verjaardag ook ! Zijn medespelers wisten hem te vinden en feliciteerden hem nadrukkelijk met zijn verjaardagskado wat later ook nog eens de winnende goal bleek. Leuk voor Frank die altijd zijn uiterste best doet. In de slotfase kon Khalil, soms wat hinkend met een gevoelige enkel, een voorzet van Leon niet verzilveren. Met 90 op de teller was het nog even bibberen nadat Sliedrecht een vrije trap kreeg maar dit liep goed af.

Mannen, een zwaar bevochten zege die onder moeilijke, warme weersomstandigheden weer met elkaar was bereikt. Wellicht brak sommigen de korte nachtrust en versnaperingen op wat als voorbereiding zeker niet ideaal valt te noemen. Het was niet best, snel vergeten maar de 3 punten zitten wel in de tas. Volgende week zal uit een ander vaatje moeten worden getapt !

Zaterdag 19 mei speelt Ameide JO19 om 12.30 uur bij koploper Heerjansdam JO19-1 wat nog zonder puntverlies is.

Zaterdag 12-05-2018 Sliedrecht JO19-2 – Ameide JO19-1 3-4 (rust 2-1)            Competitie Voorjaar