Meerkerk JO11 (V) – Termei JO11 (M!) 3de competitie wedstrijd. Iedereen fit. De ‘meiden van Meerkerk’ … en… KOMT DAT SCHOT!!!

De wind maakt het koud in Meerkerk waar Termei scherp en fel begint tegen de meiden van Meerkerk. Met Lucas onder de lat laten vooral Nils en Jelte zich zien door goed ‘voor de vrouw’ te komen en op de lat te schieten (!) Wat een start!

Met dank aan het tactisch inzicht en de trainingen van Gerard en Chris spelen de jongens met druk naar voren steeds beter. Beetje Arsenal achtig. Veel strijd maar bij vlagen ook goed voetbal. Jeffrey tikkie Job, Job tikkie Nils, Nils van afstand in een keer in de kruising! 0-1. Meer dan terecht. En de druk blijft. Drie corners van Jelte leveren vervolgens niets op en een schot van afstand van Robin gaat net naast. Maar, het tekent de wedstrijd. Termei speelt op de helft van Meerkerk. Uittrap van Lucas wordt opgevangen door Jelte die de bal na een mooie loopactie (zoals Jelte dat kan) tegen de paal schiet.

Maar… dan toch achteruit lopend en te slap is het een meid van Meerkerk die de bal na een goede loopactie vrij makkelijk binnenschiet. 1-1. Net als in voorgaande wedstrijden is achteruit lopen (nog) niet onze sterkste kant. Het levert enkele gevaarlijke situaties op en we mogen blij zijn dat het 1-1 blijft. Misschien ook wel met dank aan het verdedigende werk van Ruben die in het veld zeker niet onder de indruk lijkt van de grote meiden. En op hun helft voetballen we bij vlagen nog altijd goed. Finn haalt z’n handen maar eens uit zijn mauwen en Nils steekt het veld maar weer eens over. Mooi 1-2’tje tussen Jelte en Jeffrey. Jelte heeft er zin in en speelt een goeie wedstrijd.

Rust.

Het spel gaat vanaf het begin weer heen en weer. Een verraderlijk schot(je) van Job eindigt bijna in het net. Lucas redt aan de andere kant goed. Jelte trekt vol door buitenom maar komt er net niet echt langs. Maar dan nog eens, Jelte buitenom, voorzet op Finn via Job naar Nils en hoppa: KOMT DAT SCHOT!!! 1-2.

Tigo speelt ondertussen ijzersterk als libero. Er komt vrijwel niemand langs en speelt nagenoeg foutloos. Ruben speelt ook vooruit en eindigt met een salto bijna zelf in de goal van Meerkerk. En dan. Robin wordt door Gerard in de spits gezet. Hij moet dan eerst nog even wennen en iedereen haalt opgelucht adem als Lucas een snoeihard schot net aan red en tegen de lat uiteen laat spatten. Wat een moment!!! De spanning is echt om te snijden…

Na een onrustige en bijzonder spannende fase is het Jeffrey die de bal na een mooie loopactie weglegt op spits-Robin die hem heel cool binnen tikt. De verlossende 1-3 is binnen en iedereen weet dat de wedstrijd nu gespeeld is.

Heerlijke wedstrijd! Ga zo door mannen!