Karaktervol Ameide JO19-1 wint met 1-0 van het Dordtse SSW-JO19-1

Ameide, 7 oktober 2017. Op deze druilerige zaterdag voor de Paardenmarkt diende Ameide JO19-1 de degens te kruisen met SSW JO19-1 uit Dordrecht. De vele regenval maakte het zo goed als onmogelijk om (veel) notities te maken maar dat even ter zijde. SSW had tot op heden hun bekerwedstrijden gewonnen en ook de tot op heden de 2 gespeelde competitiewedstrijden waren met grote cijfers gewonnen. SSW was gedeeld koploper. Ameide daarentegen had vorige week ondermaats gepresteerd bij het Dordtse RCD (3-0 nederlaag) en wilde zich graag revancheren maar de vraag was of dat juist tegen SSW wel zou lukken. In ieder geval was heel JO19 gebrand op revanche, iedereen persoonlijk maar ook als team en zeker ook de begeleiding. Aangegeven werd dat verliezen altijd kan en dat men er vrede mee zou hebben als een tegenstander simpelweg beter was maar dat een ieder dan wel tot het gaatje zou zijn gegaan. Dit was namelijk vorige week namelijk niet gebeurd en was een collectieve offday de reden van de beschamende nederlaag.
Vooraf maakte de hoffotograaf van onze vereniging, Gerco van Oort, enkele teamfoto’s waarvoor hij natuurlijk weer wordt bedankt. Gerco maakte de opmerking ‘Ik hoop dat dit jullie warming-up niet verstoord.’ maar dat was natuurlijk afwachten. Het gehele team was present inclusief Niels die vorige week een terugval had bij zijn blessure maar positief vooruit kijkt om weer wedstrijden te kunnen gaan spelen.
De vorige week afwezige Gerben was ook weer van de partij en bewees maar weer eens een toegevoegde voor zijn team te zijn.
Ameide begon als volgt: Wessel; Dennis, Jonathan, Jeroen, Gerben; Jesper, Jesse, Youri; Frank, Marien, Leon. Op de bank namen plaats Levon en Ronald.

Scheidsrechter van dienst was vandaag Martin Slob die na de uiterst sportieve wedstrijd kon terugkijken op een lekker gefloten pot. Nadat om 12.30 uur was afgetrapt kreeg Frank al in de eerste minuut een kans na slordig werk in de verdediging van SSW. Helaas kon Frank de mogelijk niet omzetten in een treffer. Even later bood spits Marien linkervleugelaanvaller Leon een mogelijkheid maar helaas kon nog steeds geen goal op het scorebord genoteerd worden. Vandaag was niet alleen regen een tegenstander voor de voetballers maar ook de wind. Een verre uittrap van Wessel kwam, gedragen door de wind, bij Leon die nog steeds het vizier niet goed had staan afgesteld. Jammer van deze grote kans. Een overtreding op Frank werd bestraft en Gerben schoot de toegekende vrije trap voorlangs. Even later probeerde Gerben het binnen een paar minuten van afstand maar deze pogingen kwamen midden in het doel en waren een eenvoudige prooi voor de Dordtse keeper. In de 40ste minuut moest Levon de geblesseerde Frank vervangen. In de slotfase van de eerste helft gaf Marien nogmaals de bal aan de meegekomen Gerben maar de rust werd met 0-0 bereikt.

In de rust werd als beloning tegenover de hardwerkende spelers niet gewisseld maar duidelijk was dat Ronald ook gebrand was op speeltijd.
De wind was in de eerste helft in de rug van de aanvallers van Ameide geweest en na rust werd dus min of meer tegen de wind in gespeeld maar wel richting kantine…. Het eerste wapenfeit de 2de helft kwam van de bezoekers waarbij Wessel moest redden. Na 52 minuten spelen kreeg Ameide een grote kans nadat Levon Marien inspeelde, die op zijn beurt Leon bediende. Leon kapte de keeper uit maar wist helaas niet te scoren uit de grote kans die volgde. Ook SSW liet zich gelden en probeerde aan te zetten. Men had veel balbezit maar wist niet tot grote kansen te komen en stuitte vaak op een onverzettelijk Ameide. Zeker de kleine nummer 10 van SSW liet zien dat daar enkele talentvolle spelers zaten. Hij dribbelde, speelde spelers uit maar kon e.e.a. niet uitdrukken in een doelpunt of assist. Na een uur spelen dwong Ameide na samenspel tussen diverse spelers een grote kans af maar de brilstand bleef gehandhaafd. Jesper werd vervangen door Ronald die de opdracht kreeg om op een andere talentvolle speler van SSW te spelen (nr. 13). Zou het uiteindelijk op een puntendeling uitdraaien ? Dat was maar net de vraag want beide ploegen hoopten op een driepunter. SSW gaf steeds meer druk maar Ameide was zeker ook gevaarlijk. De eerder geroemde nummer 10 kon zich na een duel niet beheersen en ging met zijn knie in op Jonathan. Na eerder veel commentaar op de leiding te hebben gepleegd kon hij nu met geel 10 minuten naar de kant om zijn zonden te overdenken. Met een mannetje meer lanceerde Jesse, gelukkig hersteld van zijn blessure vorige week en zeer belangrijk voor de ploeg, Leon aan die nu wel het net wist te vinden en in de 80ste minuut de 1-0 aantekende. De buit was zeker nog niet binnen want SSW gaf in de slotfase vol gas. In blessuretijd leek de gelijkmaker via een kopbal uit een corner van SSW gescoord te gaan worden. De speler kopte zoals trainers dat vaak zeggen goed naar beneden maar de bal kwam voor het doel op het kunstgras en stuitte alsnog over. Dat liep er voor Ameide zeer goed af !
De ontlading en tevredenheid bij Ameide na de 1-0 overwinning straalde van de groep af, een collectieve prestatie !

Samenvattend: Het spelbeeld van deze partij was dat beide ploegen tegen elkaar opgewassen waren. Ameide kreeg de meeste en beste kansen en trok uiteindelijk aan het langste eind. SSW voetbalde zeker de 2de helft goed mee, was een aantal malen dreigend bij het doel maar bij de afwerking ging de bal vaak hoog over in de ballenvanger. De grootste kans voor SSW was in blessuretijd toen een kopbal via de grond over het doel van Ameide ging en zomaar de gelijkmaker had kunnen betekenen.

De spelers van Ameide hadden zich persoonlijk en als team gerevancheerd maar laat ook dit geen incident zijn.
Het geeft wel aan als er met de juiste instelling, het juiste karakter en een gezonde dosis inzet hard wordt gewerkt, resultaten kunnen worden bereikt.

Komende zaterdag 17 oktober speelt Ameide JO19 om 11.00 bij Oranje Wit. Eens kijken hoe we de jaarlijkse Paardenmarkt van komende donderdag (en eigenlijk ook woensdagavond – Veurmart) overleefd zullen hebben.

Zaterdag 07-10-2017 Ameide JO19-1 – SSW JO19-1 1-0 (rust 0-0)           Competitie Voorjaar