JO9-1; Klein regenbuitje doet wedstrijd kantelen!

7 oktober 2017; Ameide JO9-1 – Rhelico JO9-1
Opstelling; Levi, Luca, Rens, Dilan, Jurre, Teije, Valentijn en Roy (keeper)

Allereerst wil ik mijn excuses aanbieden aan de oplettende lezers………..vorige week vertelde ik over een pluspuntje van de nieuwe spelregels (meer doelpogingen) echter vergat ik het minpunt te benoemen. Tsja, laten we zeggen dat dat kwam door de mooie overwinning. De KNVB heeft het idee dat onze mannen niet bezig zijn met hun plaats op de ranglijst en een eventueel kampioenschap. Nee, volgens de KNVB denken onze mannen alleen maar aan een mooi potje voetbal, waarbij natuurlijk wel voor de overwinning gestreden wordt. Nu, heb ik misschien een kind wat een uitzondering op de regel is (?), maar op onze korte reis naar het voetbalveld wordt er toch altijd wel even gevraagd………..Zijn onze tegenstanders sterk? Staan ze boven of onder ons? Helaas, is daar dit seizoen geen antwoord op te geven. Want, de KNVB faciliteert alleen in het organiseren van wedstrijden, uitslagen en ranglijsten worden niet meer bijgehouden en een eventueel kampioenschap is er dan ook niet meer te vieren! Jammer, als je het mij vraagt. Al kunnen we in ieder geval wel alvast de platte kar reserveren voor het einde van het seizoen…………..niemand die het kan controleren 😉

Maar goed, de wedstrijd! Deze zaterdagochtend werd er om 9.00 uur afgetrapt in Meihoven. Nee, helaas geen zonnetje, maar een koude gure wind die zelfs voor blauwe lippen zorgde bij de jongste toeschouwster. Hier hadden onze mannen gelukkig geen last van, want die hielden zich warm door een mooi potje voetbal te spelen. Thom, onze snelle en behendige middenvelder was vandaag afwezig, verder was het team compleet. Roy was vandaag weer keeper, hij is onze rots in de branding aan het worden!

De aftrap was voor Rhelico en zij hadden ook de overhand aan het begin van deze wedstrijd. Onze mannen lieten zich wat terugzakken, wat resulteerde in veel verdedigingswerk en het nodige ingrijpen van Roy. Toch konden de mannen het niet tegenhouden dat in de 4e minuut Rhelico op voorsprong kwam. Na een uitverdedigingsactie van Ameide, mocht Rhelico vlak naast de cornervlag het spel hervatten. Dit gebeurde met een mooie hoge bal in de hoek van het doel, absoluut niet te houden voor Roy. Niet getreurd, want onze mannen gingen na de aftrap er gelijk weer vandoor. Helaas, belandde een mooie bal van Jurre op de bovenkant van de lat. In de 12e minuut was het opnieuw Rhelico die door een mooie individuele actie van een speler een schot op het doel kon wagen, 2-0. Onze mannen bleven te veel achter in hangen, waardoor er een aantal corners genomen mochten worden door Rhelico. In de 17e minuut was het daaruit raak 3-0.

Het zou nu mooi zijn, als onze mannen een aansluitingstreffer konden maken. Dat gaat toch net iets fijner de time out in, of in dit geval de rust. De time out was deze 1e helft even overgeslagen, maar de conditie van onze mannen is goed genoeg om gewoon in 1x door te spelen. Onze mannen begrepen dat ze meer druk vooruit moesten uitoefenen en er werden hier en daar wat kansjes op doel gecreëerd. Dit resulteerde in de 19e minuut in een doelpunt van Luca. De keeper moest namelijk uittrappen, maar deed het wat slordig, de bal kon worden opgepikt en hoppa 3-1. Overigens, was de keeper van Rhelico verder wel goed in het uittrappen van de ballen. Mooi, hoge en diepe ballen zorgden vaak voor gelijk een aanval van Rhelico.

De toeschouwers doken in de rust snel de kantine in om zich op te warmen. Onze mannen en ook die van Rhelico hadden hier duidelijk minder last van, want ze namen maar een korte pauze. De scheidsrechter was echter niet zo snel en doordat hij ook nog de bal vergat, moesten de mannen toch echt even wachten. Helemaal niet erg, want zo konden de toeschouwers in ieder geval de koffie opdrinken zonder iets te missen.

De eerste 8 minuten van de 2e helft was het een gelijkwaardige wedstrijd. Over en weer kansjes, goed ingrijpen van de verdedigers en mooie reddingen van de keepers. In de 9e minuut wist echter Rhelico toch de 4-1 te maken. Na het in dribbelen van de bal bij de eigen cornervlag van Rhelico, wisten ze met een paar mooie passes de helft van Ameide te bereiken. Wat misverstanden in de verdediging werden hard afgestraft. Ook de 5-1 viel in de 10e minuut voor Rhelico, doordat het middenveld en de verdedigers niet goed samenwerkte. Jammer………maar time out.

Aan de kant werd al gespeculeerd over een eventueel verlies, want ja 4 doelpunten achter staan…………een aantal positievelingen wisten de wedstrijd van vorige week zich nog goed te herinneren. Toen werden na de time out in de 2e helft nog 5 doelpunten gemaakt, alles was dus nog mogelijk. Ook Ferry zal dat onze mannen ongetwijfeld verteld hebben, want ze lieten de koppies niet hangen maar gingen vol goede moed door. Zelfs, ondanks de regendruppels die langzaam aan begonnen te vallen. Gelukkig, bleek dit een kort, maar verfrissend buitje te zijn voor onze mannen, zoals later bleek het kantelpunt van de wedstrijd!

Want, waar Rhelico misschien al stiekem hun winst aan het vieren was en verslapte in het spel, pakte Ameide de draad op. De verdedigers gingen meer mee voetballen, waardoor het spel zich verplaatste naar het midden van het speelveld. Levi wist in de 12e minuut de 5-2 te maken, door een mooie voorzet achter vandaan van Teije. En Ameide zette door, opnieuw een lange bal achter vandaan van Teije naar Dilan die een prachtige voorzet gaf op Jurre…………5-3 in de 16e minuut. Jaja, onze mannen hadden de smaak te pakken. Niet alleen de spitsen groeiden in hun spel door de gemaakte doelpunten, maar ook de verdedigers voelden zich steeds zekerder worden. Ze schuifden steeds meer op naar de helft van Rhelico en als er een snelle uitbraak was wisten ze de bal weer terug te veroveren. Roy, kreeg het duidelijk wat rustiger en kon van een afstandje toekijken hoe zijn teammaatjes het deden.

In de 17e minuut een doelpunt van Levi die door een bal van achteren, lange solo over de helft van Rhelico het doelpunt wist te maken. Het was nu 5-4………….een gelijk spelletje verdienden zeker onze mannen, dus nog even met z’n allen er tegen aan. Rhelico voelde de druk van Ameide weer wat groter worden en werden door hun trainers wakker geschud. Gelukkig stond Roy zijn mannetje en was de bal weer snel bij het doel van Rhelico. In de 19e minuut een corner van Ameide die na wat flipperkast spel in het net belandde door Jurre, 5-5. Jaja, nu niet te vroeg juichen, want de laatste minuut kan soms lang duren. Er waren geen doelpogingen meer van beide partijen en dus was het bij het fluitsignaal een welverdiend gelijkspel.

Rhelico vertrok beter uit de startblokken, maar zakte duidelijk wat in aan het einde van de 2e helft. Juist, op dat moment wisten onze mannen het spel op te pakken en er voor te gaan. Knap mannen…….in het verleden lieten jullie nog weleens de koppies hangen of werd er druk gepraat met elkaar. Vandaag hebben jullie laten zien dat jullie doorzetters zijn en de wedstrijd pas afgelopen is na 2x 20 minuten voetbal. Ferry zei de wijze woorden in de kleedkamer na afloop; “Voor ons voelt dit gelijkspel als een overwinning, bij Rhelico voelt dit als een verlies, als je eerst 5-1 voorstaat”.

Volgende wedstrijd; 14 oktober 08:45 uur BZS JO9-1 – Ameide JO9-1.