JO9-1; Billen knijpen tot het eind, 3-4!

Vandaag, zaterdag 12 mei, stond de wedstrijd tegen SJO/BZC’14 oftewel Brakel op het programma. Om 8.00 uur vertrokken we vanaf Meihoven die kant op. De één via het pontje en de ander besloot het water te ontwijken. Qua reistijd maakte het niet veel uit en iedereen was dan ook keurig op tijd omgekleed en klaar voor de warming-up. Het was de laatste week van de vakantie en een aantal jongens waren hier nog volop van aan het genieten. Maar, gelukkig waren we precies met 6 man en kon de wedstrijd gespeeld worden. Roy (keeper), Teije, Valentijn, Dilan, Jurre en Thom moesten het vandaag met elkaar doen. Geen wissels, dus de krachten goed verdelen over de 2 x 20 minuten speeltijd. Want, de time-out zo bleek later werd hier gewoon overgeslagen.

Voor aanvang van de wedstrijd stelden de mannen van Ameide en Brakel zich netjes op rondom de middenstip. Er werd een minuut stilte gehouden als eerbetoon aan Dhr. Arie van Oort. Fijn dat Brakel hier ook aan wilde meewerken!

Na het fluitsignaal van de scheidsrechter zocht iedereen zijn positie op en kon de wedstrijd gaan beginnen. De mannen van Brakel waren goed uitgeslapen vandaag en lieten zien er zin in te hebben. Want, in de 1e minuut wisten ze al de 1-0 op het scorebord te zetten! Oké, iedereen weer wakker? Dan gaan we volle bak vooruit op naar de gelijkmaker. Daar, hoefden we gelukkig niet lang op te wachten want in de 3e minuut van de wedstrijd was het Jurre die een treffer maakte. De bal kwam tegen de paal, rolde nog wat door en daarna had de keeper hem stevig in handen. De scheidsrechter gaf dan ook geen doelpunt, maar sportief als de trainer van Brakel was, gaf hij de scheidsrechter het sein dat de bal toch echt over de lijn was geweest. Fijn dat het ook gewoon gezellig en sportief kan zijn langs de lijn!

Brakel was daarna de beter spelende ploeg, ze speelden goed vooruit en liet Ameide niet echt in hun spelletje komen. Na behoorlijk wat ballen op de lat, net voor langs, was het dan toch raak voor ze in de 5e minuut, 2-1. Brakel bleef het betere spel houden en wist ook in de 11e minuut nog de 3-1 op het scorebord te zetten.

Daarna kwamen de mannen van Ameide wat meer in hun spelletje. Behoorlijk wat kansen werden er gecreëerd en als er ook maar de helft van de doelpogingen in was gegaan had Ameide wel voor kunnen staan met 6-3. Maar ja, als…….als……. In de 16e minuut wist Jurre dan toch het net te raken, met een ver en hard afstandsschot was het raak, 3-2!

Onze mannen dronken een welverdiend glaasje limonade in de rust. Er moest goed rust genomen worden, want zoals al eerder gezegd waren er geen wisselspelers. Brakel had de beschikking over 1 wisselspeler, ook hier dus geen volle bank.

In de 2e helft liet Ameide zien dat ze op zoek waren naar de gelijkmaker. Er werd goed vooruit verdedigd, iedereen schoof wat naar voren op in het veld en bij een tegenactie van Brakel ging iedereen vol mee in de verdediging. Kijk, das is nog eens mooi voetbal kijken op de zaterdagochtend. Al snel resulteerde het in een corner voor Ameide. Teije, had tijdens één van de laatste trainingen samen met Jurre hierop geoefend. Teije nam de corner en Jurre kopte in. Zodra dan ook de scheidsrechter het sein gaf voor corner, riep Jurre…TEIJE!!!! Teije ging achter de bal staan en Jurre nam zijn positie in voor het midden van het doel. Maar, helaas voor Jurre een speler van Brakel stond in de weg en keerde de harde en hoge voorzet van Teije…………..in het doel!!!! 3-3, in de 2e minuut van de 2e helft.

Kijk, we waren weer waar we ongeveer 22 minuten geleden ook waren. Al waren de mannen van Ameide in een psychologisch voordeel, doordat zij de aansluittreffers gemaakt hadden. Er werd dan ook goed gevoetbald, maar de mannen voelde langzaam aan de vermoeidheid en tijdsdruk toenemen. Steeds meer werd er voor een verdedigende actie gekozen en Brakel stond dan ook veelvuldig nog voor het doel van Roy. Ook het rustig overspelen naar elkaar in de voorhoede was er niet meer bij en men ging voor eigen kans. Een aantal pogingen van Jurre gingen naast of waren van zover dat de keeper er op kon reageren. Ook Thom had een aantal pogingen, maar ook deze gingen naast. Kom op mannen, samen voetballen!

En gelukkig deden ze dat ook nog in de laatste minuut van de wedstrijd. Na een goede en snelle uitbraak van Thom op het middenveld ging hij samen met Jurre op de keeper af. Een prachtige voorzet kreeg Jurre, die zo de 3-4 voor het intikken had. Joehoe!!!!!!

De scheidsrechter had nu kunnen affluiten, maar koos er voor om gewoon nog zo’n 5 minuten verder te spelen. Tsja, de supporters (van beide ploegen in dit geval) verschilde ook soms van mening met de scheidsrechter over wie de spelhervatting mocht hebben vanaf de zijlijn. Wie er recht had op de corner of gewoon keepersbal. Schouderduwtjes waren hier niet toegestaan, maar er werd wel een vrije trap gegeven aan Thom. Die in dit geval toch wel koning schwalbe genoemd mag worden.

Maar, ook de 5 minuten extra mochten geen uitkomst bieden voor Brakel. Al waren het wel soms spannende momenten en was het echt billenknijpen voor de meegereisde supporters. Ferry was er vandaag niet, maar eerlijk is eerlijk het was niet echt rustig langs de lijn! Opnieuw, dit keer na een leuke en zinderende pot voetbal, trok Ameide aan het langste eind.

De 5e overwinning op rij……..lekker bezig mannen!