Eerste en verdiende zege voorjaarscompetitie Ameide JO19 tegen Rijsoord (3-1)

Ameide, zaterdag 14 april 2018. Na de geflatteerde nederlaag woensdag bij Hardinxveld (6-2) hoopte Ameide JO19 op de eerste punten in de voorjaarscompetitie. Tegenstander was Rijsoord JO19-2 dat met 4 uit 4 op de 8ste plaats stond. Was het vorige week JO19 dat met ernstige personele problemen kampte en hun wedstrijd naar woensdag verplaatste, vandaag was het JO17 wat precies hetzelfde overkwam. JO17 gaat komende woensdag naar Roda Boys om hun wedstrijd af te werken maar kon nu met Rene en EvertJan JO19 ondersteunen. Rene startte zelfs in de basis en EJ begon op de bank. Ook in de dug-out zaten Gerben, Wessel en Marien die allen terugkwamen van blessure of ziekte. Niels was woensdag geblesseerd geraakt en kon niet spelen maar was wel aanwezig om zijn ploeggenoten mentaal te ondersteunen en hand- en spandiensten voor hen te regelen.
Omdat zowel Ameide 1 als Ameide 2 door de KNVB op deze zaterdag ook thuis dienden te spelen werd de aanvangstijd van JO19 naar 10.30 uur verplaatst wat voor sommigen wel wat vroeg was.
Ameide startte met Ronald; Jonathan, Dennis, Jeroen, Frank; Rene, Jesse, Youri; Jesper, Levon, Leon; terwijl Gerben, Wessel, Marien en EJ als wissel begonnen.
Scheidsrechter was Trevor Versluis die later die dag met Ameide 2 met 3-1 van Papendrecht 3 won terwijl Ameide 1 teleurstellend met 2-3 van Asperen verloor.
Na een rommelige voorbereiding werd even na 10.30 uur afgetrapt en pegelde Jesse al in de openingsminuut op de lat. Even later volgde een poging van Rene die over het vijandelijke doel ging. Al toen was duidelijk dat Rijsoord een ploeg had die bestond uit fysiek grote jongens die redelijk konden ballen maar wat meer moeite hadden met het maken van meters. De gasten waarschuwden na een corner met een kopbal. Even later zette Rene goed door en sloot af met een doelpoging die geen doel trof en waarna Levon niet kon afronden. Na een kwartier spelen ging een schot van afstand van aanvoerder Youri net aan de verkeerde kant van de paal naast. Youri was deze week ziek geweest maar vandaag gelukkig weer van de partij en speelde een nuttige, dienende rol. Halverwege de eerste helft redde keeper Ronald op een zwak ingeschoten bal van Rijsoord. Ronald speelde bij Hardinxveld een ongelukkige wedstrijd maar vandaag liet hij zien uit het goede hout te zijn gesneden. In de volgende periode dwong Ameide wat kleine kansen af. Het lukte eerst Leon niet om goed af te ronden en een inzet van Rene miste vervolgens kracht. Na een half uur speelden Leon en Levon samen maar laatst genoemde kon met een poging van afstand de score niet openen. Na een kleine 40 minuten spelen appelleerde Ameide voor een strafschop nadat bij een vrije trap van Youri hands zou zijn gemaakt. De scheidsrechter gaf geen krimp en liet doorspelen. Het laatste wapenfeit voor rust kwam van Rene. Met prachtige passeerbewegingen en individuele acties liet Rene enkele tegenstanders staan maar e.e.a. eindige in schoonheid. Ook nu werd tevergeefs geappelleerd voor een strafschop.
In de rust, die met 0-0 werd bereikt, werd aangegeven te blijven voetballen en het tempo hoog te houden / op te voeren waarbij de bal het werk moest doen.
Wessel en Gerben kwamen in de ploeg voor Levon en Jesper.
Direct na de pauze combineerde Ameide dusdanig dat invaller Wessel direct in scoringspositie kwam nadat Gerben de assist gaf. Volkomen onterecht werd de goal afgekeurd wegens vermeend buitenspel wat het dus echt niet was. Het bleek uitstel van executie want enkele minuten later lanceerde Jesse Gerben. Na doorgestoomd te zijn richting achterlijn zette Gerben Leon volkomen vrij voor het doel. Leon wist met deze kans wel raad en schoot overtuigend de 1-0 op het scorebord. Ameide ging door maar Wessel en Rene konden de score niet uitbouwen. Aan de andere kant moest Rene zelfs na een corner van Rijsoord de bal bij eigen doel ruimen. In de 55ste minuut speelde Jesse Leon vrij maar de alleen doorkomende Leon maakte vervolgens de verkeerde keuze, jammer. Een corner van Leon werd door Dennis ingekopt maar ten koste van een nieuwe hoekschop kon de bal die tegen de keeper kwam, worden gestuit. Een lekker voorzetje van Rene werd door Gerben niet goed geraakt. Na ruim een uur spelen volgde een solo van een invaller van Rijsoord. Hij ondervond in zijn acties ongewild weinig of geen hinder van Ameide-spelers. Sommigen stapten verkeerd in, timeden verkeerd of gingen zijwaarts naar de bal/tegenstander. Kortom er werd de solist bijna geen strobreed in de weg gelegd en de 1-1 kon worden genoteerd. Ameide rechtte de rug en Wessel vond Rene die keurig in het zijnetje afrondde waardoor het in minuut 65 2-1 werd. Ameide moest even later tijdelijk met 10 man verder nadat Jesse weer eens een bekeuring kreeg. Marien kwam in de ploeg voor Leon. In de 69ste minuut hield Ronald met 2 geweldige reddingen zijn ploeg op de been door inzetten te keren. Na diverse inzetten werd overigens een doelpunt van Rijsoord afgekeurd. EJ kwam het laatste kwartier in de ploeg voor Frank. Ameide moest alles op alles zetten om het aanzettende Rijsoord van zich af te houden.
Er volgden enkele kansjes voor oa. Rene, na een doorgekopte vrije trap van Gerben, en voor Jesse die na druk zetten in kansrijke positie voorlangs schoot. Wessel die direct na rust bij zijn afgekeurde goal lelijk op zijn schouder terecht was gekomen, moest met een weer pijnlijke ‘hamster’ worden vervangen. Frank zat nog maar amper aan de kant en kon weer vol aan de bak. Jesse nam een vrije trap en Mien kopte deze in. Helaas kon de keeper de bal nog keren. Rene zorgde in de slotminuut dat Mien alsnog de 3-1 kon scoren en de verdiende 3-punter veiligstelde.

Eindelijk weer winst na 3 eerdere competitie nederlagen. Er werd door iedereen hard gewerkt en bergen werk verzet. De overwinning kregen we zeker niet cadeau maar was wel verdiend. Het hele team verdient complimenten met in het bijzonder Jonathan, Ronald en Jeroen waarbij ik de rest zeker niet tekort wil doen want het was tenslotte een echte teamprestatie !
Als kanttekening wil ik wel ff zeggen ‘één zwaluw maakt nog geen zomer’ waarmee bedoeld wordt dat de volgende keer weer gewoon met 0-0 wordt begonnen en iedereen weer vol gas moet geven.
Na afloop trakteerde de trainer ivm zijn verjaardag op een welkome versnapering. Ook de oma van Frank zorgde voor een drankje voor de jongens. Leni bedankt, je geste wordt gewaardeerd want op deze eerste zomerse dag was het echt dorstig weer !
Op de Hollandse avond, die in de kantine was georganiseerd, werd door diverse JO19-spelers de overwinning uitbundig gevierd, na inspanning volgt ontspanning ….

Zaterdag 21 april speelt Ameide JO19 om 12.30 uur op Meihoven tegen sc Emma dat vandaag ook de eerste punten in de voorjaarscompetitie binnen sleepte.
JO19 hoopt de stijgende lijn door te zetten.

Zaterdag 14-04-2018 Ameide JO19-1 – Rijsoord JO19-2 3-1 (rust 0-0)            Competitie Voorjaar