De maand mei levert tot dusver de volle 6 punten op voor bijzonder samengesteld JO13-1

Tot dusver werden in de maand mei 2 wedstrijden afgewerkt door onze pupillen van 13-1. Op Bevrijdingsdag werd gestart met een potje uit op Streefkerk. Uitgangssituatie: Streefkerk 3e en Ameide een plek of 5 lager. Wel moet gezegd dat Ameide in deze momentopname een wedstrijd minder op de teller had.. Dat moet haast wel een pittig potje worden…. Een bijzondere groepssamenstelling ook nog eens dit keer. Van de 11 koppen tellende selectie 4 afwezigen door vakantieverplichtingen. Aanvulling dus met 5 spelers vandaag was gelukkig weer soepeltjes gelukt. Met vol vertrouwende vrijdagavond bijtijds te bed.  Ping. Thijmen van Reede door de enkel gegaan. Oef, geen wissels meer. Niets aan te doen. Zaterdagmorgen door hetzelfde piepje opgeschrikt. Isa ziek. Gelukkig was Lennart Top logeren bij invaller Zeger, waardoor ook hij tot eigen verrassing opgenomen werd in onze selectie. Broer Barend die het elftal zou completeren bleek uiteindelijk ook ziek te bed te liggen rond vertrektijd. Jongste Haantje Jelte uit JO11-2 werd daarom ook maar omgekleed. Met deze zeer gemêleerde groep met bijzonder lage gemiddelde leeftijd werd aangetreden.

Onze intenties waren er niet minder om. Streefkerk was de eerste helft zeker nauwelijks gevaarlijk. Ameide een paar keer behoorlijk, vooral uit counters, van waaruit Flint een eerste keer op aangeven van solerende Thijmen maar net miste. Gewaarschuwd dus. Een schot van Rob ook maar rakelings naast luidde de rust in. Deze tussenstand hadden we vaker op de klok. Toen werd uiteindelijk na rust verloren. Een snelle goal na rust werd in de kleedkamer als belangrijkste opdracht besproken en even later feilloos uitgevoerd. Een samenspel tussen de gebroeders de Haan bracht een assist en goal van Thijmen binnen de minuut op het scorebord. Zo doen we dat dus. Het duurde wel weer even voordat we de wedstrijd definitief in het slot wisten te gooien. Na een solo van Thijmen werd Flint bereikt die netjes afrondde en aansluitend een voorstelling gaf hoe je dan juichen moet. Last but not least kon ook Siebren nog een goaltje bijschrijven op zijn palmares. Een korte evaluatie met onze supporters maakte duidelijk dat ook iedereen langs de kant genoten bleek te hebben van het teamspel en inzet van allen. Leuke pot vandaag!

De wedstrijd op 12 mei werd vanwege te veel afmeldingen verplaatst en dinsdagavond 15 mei de 2e wedstrijd deze maand, een inhaalpot uit op Stedoco. Nu een tussenstand waarbij Ameide een sterkere notering op de ranglijst had. Ook vanavond weer een bijzondere teamsamenstelling met dit keer Zeger en Yorick als aanvulling. Verder compleet. Dit moet weer kunnen op voorhand. Het werd een bijzonder schouwspel. Net voetbal over de grond was maar zelden te zien. Veel slordige hoge ballen, balverlies, onzuivere passing hadden de overhand. Dat doorjagen beloond wordt laat Milan na pas 25 minuten zien. De uittrap na een terugspeelbal van de keeper beland bij Jan, die na natuurlijk het nodige kapwerk een torpedo afvuurt die onhoudbaar in het net beland. Stedoco kwam helaas na een klein minuutje ook dit keer weer via een corner en de keeper op gelijke hoogte. Niet lang daarna nemen we achterin, door lopen met de bal, onnodig te veel risico van waaruit snoeihard wordt raak geschoten en we op achterstand belanden.  Nu zijn wij het die maar een minuut nodig hebben om de stand weer in balan te brengen. Een streep van grote afstand van Thijmen zuiver en onhoudbaar. Limonade.

De 2e helft verloopt eigenlijk hetzelfde. Wel windje mee, waaruit we weinig profijt halen. Uiteindelijk halverwege een geniale bal van Siebren op Constantijn naar Jan die netjes aflegt op Zeger, die op snelheid vanuit onmogelijke hoek met grote overtuiging de keeper kansloos laat. 2-3 een stand die we niet meer weggeven en die eerlijk gezegd ook niet meer in gevaar komt. De volgende 3 punten zijn ook binnen. Inmiddels zijn we opgeklommen naar de 4e plek. 5 winstpartijen en 3 verliespotjes. Groot Ammers voetbalt donderdagavond nog tegen Oranje Wit, die met een sterke ploeg mogelijk ook hier zou kunnen winnen. Als de lijn zich doortrekt is zelfs een podiumplek deze 2e klasse haalbaar. Zou knap zijn met deze kleine groep.!

Komende zaterdag een derde wedstrijd uit op rij. SVW te Gorinchem. Sterke tegenstander volgens de statistieken. We gaan er weer voor!