Ameide JO91 kent een moeizame start, maar dat maakt de overwinning des te mooier!

Na een lange winterstop werd er een oefenwedstrijd gespeeld op 17 februari tegen Rijsoord JO9-2. Er werd helaas verloren met 4-8. De jongens moesten er duidelijk nog inkomen, na zo’n lange winterstop. Voor de ouders misschien heerlijk, maar voor de jongens misschien wel iets té lang!

————

De 1e en 2e competitie wedstrijd, werden op 24 februari en 3 maart tegen Groot-Ammers en Asperen afgelast. De sneeuw en kou waren dit keer de spelbreker, een winterstop + zullen we maar zeggen.

————

Eindelijk konden we dan beginnen op 10 maart thuis tegen Unitas JO9-2. De jongens waren de oefenwedstrijd al weer vergeten en het was goed te merken dat de winterstop echt té lang had geduurd. Ondanks dat onze mannen al in de 3e minuut op 1-0 voor kwamen door een eigen doelpunt van Unitas kwam Ameide daarna niet meer veel voor in het spel. We zullen op deze plek niet al te veel uitweiden over het spelverloop, maar het eindigde uiteindelijk in 1-7. Een zaterdagochtend om snel te vergeten.

————

Opnieuw zorgde de ijzige kou voor een afgelasting op 17 maart tegen SVW, een winterstop ++?

————

Op 24 maart stond er een uitwedstrijd op het programma tegen Achilles Veen JO9-1. Gelukkig was het dit keer een prachtige zonnige zaterdagochtend, echt voetbalweer. Deze wedstrijd was een derby in de familie Slob, doordat de neefjes Tom en Lars het tegen elkaar op moesten nemen. Naast de gebruikelijk meegereisde supporters, waren er dit keer wat extra supporters die hoopten op een gelijkspel zodat er geen familie ruzies zouden ontstaan.

Om 8.58 floot de scheidsrechter af en begon de wedstrijd. Ameide liet zin er vandaag zin in te hebben en scoorde in de 4e minuut de 0-1. Een mooie trap van Luca vanaf de zijkant krulde mooi laag het doel in. Roy moest daarna ingrijpen op een doelpoging van Achilles Veen, hij trapte mooi ver uit op Jurre en deze kon zo in de 5e minuut al de 0-2 op het scorebord zetten.

De Termeise supporters waren enigszins verbaasd door dit spelverloop, want eerlijk is eerlijk zo’n spelbeeld was al eventjes geleden. Onze mannen waren zelf misschien ook wel even verbaasd van hun eigen kunnen, want in de 8e minuut stond het door wat foutjes al weer 2-2.

Oké wakker worden en verder gaan! De verdediging van Ameide ging weer op scherp staan en kon voorkomen dat de teller voor Achilles Veen niet heel snel opliep. Desondanks stond het met de rust 4-2 voor de thuis spelende ploeg. De score zegt het misschien niet, maar er was over en weer echt mooi voetbal te zien. De neefjes Tom en Lars gingen elkaar niet uit de weg. En zodra Ameide goed druk uitoefende op de bal, waren er ook zeker goede doelpogingen.

Na de rust scoorde Tom direct vanaf de aftrap de 3-4. Opmerking hierbij is dat de speciaal meegereisde supporters nog niet aanwezig waren langs de lijn. Oeps……..gelukkig was de kantine op de 1e verdieping en had oma het echt wel gezien. In de 7e minuut scoorde Achilles Veen de 3-5, maar Ameide liet niet het koppie hangen. Levi scoorde na een eenmansactie in de 9e minuut de aansluittreffer 4-5. Helaas ging de teller daarna de kant op van Achilles Veen en eindigde de wedstrijd in 4-7.

Desondanks een goede voetbalwedstrijd van onze mannen. Duidelijk was dat als ze fel waren en druk uitoefende op de bal er goed gespeeld werd. Zodra, ze even wat gas terug namen ging het echter snel de verkeerde kant op. Gelukkig geen familieruzie tussen de neefjes Thom en Lars, de één wint de wedstrijd en de ander maakt een mooi doelpunt.

————

Op 7 april stond er een thuiswedstrijd tegen VVAC JO9-2 op het programma. Tijdens de 1e helft hadden onze mannen duidelijk hun gedachten niet bij het spelletje. Binnen 20 minuten stonden 0-5 achter en moest er hard gewerkt om erger te voorkomen in de 2e helft.

Na een goed gesprek in de kleedkamer werd er pas in de 12e minuut weer een doelpunt gemaakt door VVAC, 0-6. Onze mannen hadden duidelijk alle moed verzameld en gingen goed spelen op de verdediging. Hier en daar was er ook zeker een uitbraak van Ameide en waren er ook mooie doelkansen. Een aantal schoten van ver op de keeper werden tegengehouden en een aantal intikballetjes in het strafschopgebied gingen net langs. Jammer, want onze mannen hadden in deze fase wel iets meer verdiend.

Het enige doelpunt van deze wedstrijd kwam op naam van Roy, jawel de keeper! In de 16e minuut van de wedstrijd stond niemand van VVAC op te letten. Een mooie verre uittrap van Roy kon zo tussen een aantal verdedigers en de keeper doorrollen het doel in. Prachtig om zo toch de 1 op het scorebord te zien verschijnen.

Een slecht spelende 1e helft werd omgezet in een goede 2e helft. Jammer, want al waren onze mannen de hele wedstrijd zo fel geweest. Wie weet………………

————

Op zaterdag 14 april stond er een uitwedstrijd gepland tegen Nivo Sparta JO9-3, met vertrek om 7.30 uur. Dit keer geen zonnige dag, maar de lucht was nog grijs en mistig toen we in alle vroegte vertrokken richting Zaltbommel. Doordat, het in Meihoven nog angstvallig stil was deden onze mannen dit keer een warming-up zonder bal. En misschien is dat nu juist wel heel goed voor onze mannen.

Want toen de wedstrijd nog maar 2 minuten bezig was en dus iedereen net 1 of 2 keer een bal had aangeraakt, scoorde Thom al een mooie treffer. Rens liet zien dat ook vandaag hij lekker fanatiek was en krulde de bal vanaf de zijkant rechts bovenin het doel. De wedstrijd was nog maar 3 minuten bezig en het zag er goed uit voor Ameide, 0-2.

Onze mannen bleven lekker fanatiek, fel op de bal en speelde vooruit richting het doel. Thom schoot vanaf de zijkant een harde pegel op het doel, de keeper zat mis en hierdoor stond het in de 6e minuut 0-3. De mannen van Zaltbommel herpakte zich en gingen goed verdedigen. Af en toe wisten ze zelfs langs onze mannen te komen en zo stond het in de 18e minuut 1-3.

Na de rust was duidelijk dat onze mannen geen genoegen namen met een 3-1 overwinning, maar Zaltbommel geen cadeautjes meer wilde weggeven. Er werd dus over en weer goed gevoetbald, mooie verdedigingsacties en zeker een aantal keurige schoten op het doel. Het duurde dan ook even voordat de 1-4 viel, het was al de 11e minuut van de 2e helft.

Toen gebeurde er iets bij onze mannen, ze lieten niet het koppie hangen, maar dachten er al te zijn. Door dus wat slordig verdedigingswerk achterin stond er opeens een eigen doelpunt op het scorebord en liep Nivo Sparta terug tot 2-4. Dit was het moment dat trainer André heel even in de schoenen kroop, van de vandaag niet meegereisde, trainer Ferry. Wat luiden woorden vanaf de zijkant schudde onze mannen wakker en ze wisten dat de wedstrijd nog niet voorbij was.

Luca maakten dan ook snel in de 14e minuut de 2-5 en in de 16e minuut de 2-6. In de 17e minuut wist Zaltbommel nog de 3-6 te maken, maar de overwinning was geen minuut meer in gevaar. Ook niet in de extra minuten die deze wedstrijd duurde. De spelbegeleider van Nivo Sparta wilde maar niet affluiten en zodoende duurde de 2e helft wel 26 minuten. Gelukkig, zijn onze mannen altijd heel goed in het spelen van een 2e helft en kwamen ze geen conditie tekort voor deze extra minuten. 

Een eerste prachtige overwinning dus van deze 2e seizoenshelft. Eindelijk, daar hebben we met elkaar lang op moeten wachten. Maar, het enthousiasme van onze mannen was er niet minder om, het werd bijna gevierd als kampioensfeest.

Dat kampioensfeest duurt nog wel even mannen, maar laten we met elkaar als team strijden voor mooie overwinningen! En als we weer eens verliezen, niets aan de hand, als we er met elkaar maar iets van leren. Alleen kunnen we niet winnen van onze tegenstander, maar met elkaar als team door goed over te spelen dan redden we het!  Zoals trainer André het zei vandaag, door goed over te spelen zeker 4 doelpunten gemaakt. Volgende wedstrijd meer overspelen en we zullen meer doelpunten maken.