Ameide JO19 verliest inhaalduel geflatteerd met 6-2 bij Hardinxveld

Ameide, woensdag 11 april 2018. Ameide JO19 had in overleg met Hardinxveld afgesproken de wedstrijd van zaterdag 7 april te verplaatsen naar deze woensdag. De reden laat zich raden. Ameide JO19 kampt, net als andere teams van Ameide, momenteel met een groot aantal blessures en er waren vanuit andere elftallen geen spelers beschikbaar. Ook Hardinxveld kampte met hetzelfde probleem meldde men vooraf, hoewel daar 3 JO19-teams zijn en 3 JO17-teams. Op Ameide moeten we het doen met voor beide leeftijdsgroepen slechts 1 ploeg die qua aantal spelers ook niet groot is. Klagers geen nood, een kleine vereniging heeft nu eenmaal ook zijn charme. Vandaag waren Youri, Jesper en Marien om uiteenlopende redenen afwezig. Gerben, Wessel, Leon en Niels konden na blessureleed weer minuten gaan maken. Niels was zelfs om 17.00 uur nog behandeld voor zijn enkel en knie maar kon starten. De groep werd aangevuld vanuit JO17 met Milan, Bertil en in eerste instantie EvertJan die zich wegens ziekte laat afmeldde maar alsnog werd vervangen door Max. Natuurlijk worden Toine en ‘zijn mannen’ weer bedankt.
Net na 20.00 uur werd op het kunstgrasveld (hier opgevuld met kurk) gestart door 2 ploegen die in de competitie nog geen punten hadden. Max die onverwachts in de basis startte, nadat Gerben twijfelde, tekende voor het eerste wapenfeit met een kansje die werd geblokt en niet meer dan een corner opleverde. Even later nam Max een voorzet van de prima spelende Bertil uit de lucht op de pantoffel maar trof geen doel. Ameide speelde lekker met, naast Bertil, Jeroen in de hoofdrol. Onze stille kracht speelde een prima wedstrijd. Na ongeveer een kwartier spelen nam Jeroen een goed uitgevoerde sliding en probeerde met een schot op vijandelijk doel de score te openen maar helaas… Na een half uur spelen nam de actieve Leon een erg scherpe corner die zorgde voor paniek voor het doel van Hardinxveld. Dennis was ter plaatse maar kon geen echt gevaar stichten. Even later stond Frank, vanuit de dug-out gadegeslagen door opa en oma, aan de basis van een aanval waarbij Leon het eindstation was. Na een goede actie van Leon redde de keeper. Toch kwam Hardinxveld, tegen de verhouding in, op voorsprong nadat Ronald in eerste instantie nog redding bracht maar in rebound moest buigen, 1-0. Even later werd de 2de Hardinxveldse treffer gescoord. Na aarzelend ingrijpen volgde een poging van afstand. De bal ging jammer genoeg over Ronald, met zijn moeder als toeschouwer op de bank, heen en viel bij de 2de paal binnen. De 2-0 kon worden genoteerd. Vervolgens was er een blessure bij Ameide dat de bal uit schoot ivm verzorging. Na de behandeling gaf de thuisploeg de bal niet terug en ging rap richting doel van Ameide. Deze onsportieve actie schoot bij Ameide het verkeerde keelgat in. Men had, zoals gebruikelijk, de bal terug verwacht. De scheidsrechter liet doorgaan maar na een ongecontroleerde ‘flying tackle’ van Niels volgde een strafschop. De leidsman twijfelde over de situatie en wist dat het niet goed zat. Hij vermaande Niels terwijl rood op zijn plaats was geweest. De referee had in mijn ogen beter eerder kunnen fluiten voor onsportief gedrag… De strafschop werd door Hardinxveld verzilverd waarbij Ronald later aangaf dat ie ‘m eigenlijk had moeten hebben maar ’t stond wel zomaar 3-0. Net voor rust kreeg Ameide een vrije trap een beetje aan de zijkant. Niels nam de bal en slingerde deze hoog voor de pot. De keeper van de thuisploeg zat mis en de bal verdween tegen de touwen waarbij hij volgens mij niet of amper geraakt werd, 3-1.
In de rust werd Niels vervangen door Milan die eerder al geruime tijd had warm gelopen. Dennis ging vervolgens de achterhoede leiden. Er werd aangegeven de draad weer op te pakken. Er was in eerste helft aardig gespeeld maar helaas keken we wel tegen een 3-1 achterstand aan. Het draaide zoals gebruikelijk om de doelpunten.
De 2de helft startte wat kabbelend en minder spel. Max, voor rust goed op dreef, was na een knietje net voor de pauze op het bovenbeen niet meer de Max die we kennen. Max werd vervangen door Gerben die na lange afwezigheid eindelijk weer binnen de lijnen kon met vader en zus aandachtig aan de kant. Frank had ff eerder nog redding gebracht bij een counter van de gastheer. Na ongeveer 65 minuten spelen konden Jonathan en een speler van de Hardinxveld naar de kant nadat ze met elkaar in de clinch lagen (volgens Wimpie stond ie 2 maal op zijn voet). Ronald bracht redding bij een afstandsschot maar kon na een rake kopbal uit een corner alsnog vissen, 4-1. Een tel later werd het 5-1 toen Ronald bij een hoge voorzet werd verschalkt. Op de linkerflank zette Bertil goed door en gaf een prima voorzet op Leon die helaas het net niet wist te laten bollen. Voor het laatste kwartier kwam Wessel in de ploeg voor Jesse die wat last kreeg van zijn enkel. Hardinxveld counterde nog een keer waarbij de bal op de paal belandde. De snelheid van Gerben werd even later gebruikt en binnen de beruchte lijnen werd hij ten val gebracht. Dit betekende een strafschop die door Gerben zelf koeltjes werd omgezet in een doelpunt, 5-2. De eindstand van 6-2 werd bereikt na een voorzet van Hardinxveld die werd binnen gelopen. Ronald redde maar in de rebound werd hij alsnog verslagen.

Jammer, er is leuk gespeeld maar wel geflatteerd verloren. Ook de leiding van Hardinxveld gaf dit na afloop toe. Iedereen beseft dat het draait om doelpunten maken. Kansen moeten verzilverd worden, wil er gewonnen worden.

Zaterdag 14 april speelt Ameide JO19 om 10.30 uur op Meihoven tegen Rijsoord en kan wel wat steun / toeschouwers gebruiken.

Woensdag 11-04-2018 Hardinxveld JO19-2 – Ameide JO19-1 6-2 (rust 3-1)            Competitie Voorjaar