Ameide JO11-2 vs Hardinxveld JO11-4 (1-10-2017)

Tweede seizoenswedstrijd. Complete selectie. Mooie teamfoto. Druk naar voren. Achterin kwetsbaar. Swingende thriller!

De jongens van Hardinxveld lijken wel bomen maar het begin is duidelijk voor Ameide. Met veel druk naar voren dicteert Ameide de wedstrijd en is het wie anders dan Lucas die al na 2 minuten de 1-0 maakt. De bomen van Hardinxveld lijken te traag voor het flitsende spel van Ameide (!). Maar op eigen helft blijft de ploeg van Gerard en Chris toch kwetsbaar en zo is het opeens 1-1. Gelukkig laten de jongens – en zeker Nils – de koppies niet hangen en is het weer Lucas die de bal tegen de paal jast. Lekker! De druk blijft hoog en de 2-1 hangt in de lucht die uiteindelijk gemaakt wordt door Job, uit een voorzet cool tegen de richting in. 

Jelte is ook actief en speelt lekker. Zijn behendigheid wint het van de massa-traagheid van de mannen uit Hardinxveld. Zo speelt hij zichzelf vrij en komt alleen voor de keeper die fantastisch redt. (zal overigens niet de laatste keer zijn) Aan de andere kant zijn we weer net te slap waardoor de 2-2 opeens valt. Niets aan te doen voor Jeffrey. Het spel vliegt op en neer als Lucas het op zijn heupen krijgt en 3 man voorbij speelt en de 3-2 cool inschiet. Vrijwel direct na de aftrap is het dan weer aanvoerder Jelte die de bal van 20 meter hoog op de lat schiet. Robin brengt achterin weer wat meer rust in het spel maar van grote afstand kan niet voorkomen worden dat de 3-3 ingeschoten wordt. Nils creëert met zijn eindeloze inzet nog een mooie kans maar schiet met buitenkant rechts voorlangs…

Rust.

Eerst duel. Nils wint duel van ‘de jongen op de brommer’ uit Hardinxveld. Corner van Jelte beland voor de voeten van Finn maar die raakt de paal (3x). Andere kant. Heel lullig rolballetje glipt door de natte handschoenen van Jeffrey. Vissen voor 3-4. Rush Nils brengt hem voor de keeper en hij schiet HARD maar weer die keeper… En dan is het de beurt aan Tigo die goed staat op te letten bij een corner en de 4-4 maakt. Gamechanger! Begin van de tweede helft spelen we slapjes maar toch creëren we kansen. Lucas met een steekpas naar Finn,alleen op de keeper … weer een redding. Het had inmiddels wel 7-4 kunnen staan.

Het blijft lang 4-4. De spanning is om te snijden en Yvonne steekt er nog maar een op :). En dan eindelijk is het Nils die beloond wordt en goed inkopt: 5-4. Hartslag van het publiek kan weer een paar tikkies terug. Hardinxveld knakt dan en Lucas schiet de bal cool in de linker benedenhoek onder de keeper door. 6-4 lijkt een terechte uitslag. Maar hij valt nog 1 laatste keer aan de andere kant…weer een glibberig rolballetje… 6-5.

Vooruit spelend zijn we sterk. Op eigen helft nog kwetsbaar. Genoeg om volgende week weer te trainen!

Voor foto-impressie klik hier.